Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

De voorbereiding van de verhuizing door de bril van de expert ….


Als expert zijn wij al decennia bij de meest uiteenlopende verhuizingen betrokken. Veelvuldig maken we mee dat problemen die tijdens verhuizingen ontstaan, door een goede voorbereiding makkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Wat is nu de basis voor een succesvolle verhuizing? Waar moet u op letten?

Het hindernissenparcours
Van te voren lijkt de verhuizing goed geregeld. De interne verhuiscoördinator heeft heel wat overuren gemaakt om de planning van de verhuizing tiptop op orde te hebben. Maar de verhuizing blijkt een waar hindernissenparcours te zijn. Het ene probleem is nog niet opgelost als het volgende probleem zich alweer aandient. 
Komt u dit bekend voor? Of…. komt het u nog niet bekend voor? Er is een kans dat u dit leest terwijl u midden in een verhuizing zit of hier nog mee moet beginnen. We willen u één gouden tip meegeven:

Maak zo vroeg mogelijk gebruik van de expert!

De sceptici onder u zullen direct opspringen na het lezen van bovenstaande zin: een verhuizer die zegt dat wij een expert nodig hebben! Komt dat even mooi uit.

Verschillende perspectieven tijdens de voorbereiding
Maar stel u eens voor dat u in de schoenen staat van de verhuiscoördinator of er zelfs in staat op dit moment. Mogelijk heeft u dan al de nodige slapeloze nachten achter de rug vanwege de voorbereiding en tijdens de verhuizing lopen zoveel zaken langs elkaar heen dat u het aantal slapeloze nachten wellicht kunt verdubbelen.

Een bekend knelpunt: de verhuizing is enkel voorbereid vanuit het perspectief van de verhuiscoördinator. Op basis van, mogelijk beperkte, ervaring is een voorstelling gemaakt van de zaken. Vele onvoorziene factoren tijdens de verhuizingen maken echter dat de verhuizing niet loopt zoals gepland.

Had dit voorzien kunnen worden? Jazeker! Uw expert, het verhuisbedrijf, kijkt namelijk niet alleen vanuit zijn eigen perspectief maar neemt alle belangrijke zaken en verschillende belangen me in zijn overwegingen.

Vaste kasten en….. vertraging 
Een simpel voorbeeld ter illustratie: de planning van de verhuizing van bijvoorbeeld uw school is krap. De aannemer gaat maandag aan de slag en daarvoor moet een ruimte al leeggehaald zijn. Omdat er vrijdag nog les in de betreffende ruimte is, kunt u pas op zaterdag een verhuisbedrijf inplannen. De verhuizer is niet bij de voorbereiding betrokken geweest. Hij treft vervolgens grote vaste kasten aan, die wel uit de ruimte gehaald moeten worden. En moet, ongepland de demontage van het schoolbord meenemen.

Dit kost de nodige extra tijd. Tijd die er niet is want op maandag komt immers de aannemer, dinsdag is de stoffeerder gepland en direct nadat hij weg is komt de ICT-afdeling langs om de computers weer aan te sluiten. De planning loopt nu volledig spaak, het bekende domino-effect.

Bril van de verhuizer
Iedere verhuizing kent zijn eigen specifieke kenmerken en knelpunten. Door de bril van het verhuisbedrijf worden vaak veel meer knelpunten gezien dan door uw eigen bril. De bril van de verhuizer kunt u echter niet zelf kopen, alleen inhuren

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: