Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Je huisdier en de verhuizing        

Verhuizen is heel stressvol. Voor mensen maar ook voor huisdieren. Want die voelen de nervositeit van hun baasjes heel goed aan. En ze raken ook van slag doordat alles anders is: het huishouden, het verschuiven van meubelen, de stapels dozen in huis. Hoe kun je verhuisstress bij je huisdieren voorkomen? Lees ons blog!

Apart kamertje

Katten en honden hebben hun eigen plekken in huis en die zijn ze kwijt door de verhuischaos. Katten kun je daarom het beste in een apart kamertje zetten, waar ze niet zo veel merken van de voorbereidingen. Zet daar dan de kattenbak, de etensbakjes en een doos waarin ze kunnen schuilen.

Reismand

Een paar dagen van tevoren kun je zo ook al laten wennen aan de reismand waarin ze worden verhuisd. Zet die ook in de kamer en doe er wat kattensnoepjes in, zodat de poes de mand gaat zien als iets leuks. Doe verder alsof er niets aan de hand is. Troosten werkt juist averechts! Bij het verhuizen naar het buitenland is het slim om bij uw transport, bijvoorbeeld vliegtuig te checken hoe dat geregeld wordt.

Oppas

Honden hebben minder moeite met de verhuischaos. Zij hechten zich aan hun baasjes en niet aan hun woonomgeving, zoals de meeste katten dat doen. Het is wel goed om de hond op de dag van de verhuizing naar een oppas te brengen, zodat hij of zij het in- en uitlopen van de verhuizers niet hoeft te zien. En dan loopt de hond ook niet in de weg!

Eigen hondenmand

Zet bij de oppas de eigen hondenmand en etensbak neer. Dat voelt vertrouwd aan. En als je hem of haar na de verhuizing in de nieuwe omgeving gaat uitlaten, houd de hond dan aan de lijn. Want als de hond niet aan de lijn loopt en weg loopt, dan is de kans dat hij of zij zelf de weg terugvindt erg klein. Heb je nog meer vragen over je huisdier en de verhuizing? Neem dan contact op met je dierenarts!

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: