Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Onvoorziene problemen bij verhuizingen: liever te vroeg dan te laat


Efficiënt verhuizen begint met een goede voorbereiding. Maar een te korte voorbereiding is één van de grootste problemen bij zakelijke verhuizingen. Opdrachtgevers zijn vaak te laat met het inschakelen van een verhuisbedrijf. Ze zien verhuisbedrijven als sterke mannen die de spullen van A naar B brengen. Maar dat is slechts een onderdeel. Laten we het illustreren met een voorbeeld uit de praktijk.

Een week voordat de verhuizing zou plaatsvinden, vroeg een opdrachtgever of we een aantal meterbakken konden leveren waar de medewerkers hun spullen in konden doen. En of wij kunnen helpen met het vervoer. Verder speelden we geen rol in deze verhuizing. Nog niet althans…..

Meterbakken

Meterbakken zijn inderdaad een optie voor het vervoeren van de spullen van uw medewerkers. Maar er zijn ook dozen die hiervoor geschikt zijn. Elke soort heeft zo haar eigen voordelen. De facilitair manager koos dus voor meterbakken zonder om advies te vragen. Meterbakken bieden enkele voordelen. Ten eerste zijn ze makkelijk op elkaar te stapelen, daarnaast passen meerdere meterbakken ook precies op één karretje. Daardoor wordt het mogelijk meerdere objecten tegelijk te vervoeren. Voor het tillen van aparte meterbakken zijn, in tegenstelling tot de dozen wel twee mensen nodig.

Geen voorbereiding

Tijdens de verhuizing bleek echter dat vrijwel alle voorbereiding ontbrak. De medewerkers die gingen verhuizen moesten van verschillende afdelingen komen die ver uit elkaar gelegen waren. Daardoor moesten twee van onze verhuizers steeds ver lopen met slechts een enkele meterbak. Het is immers ook niet efficiënt om telkens het karretje mee te slepen.

Verder waren de medewerkers slecht ingelicht. De meterbakken waren overvol en konden daardoor niet meer op elkaar gestapeld worden. Terwijl er normaal gesproken vier van deze bakken op elkaar kunnen staan.

Hierdoor duurde de verhuizing veel langer dan gepland. Het had simpel voorkomen kunnen worden door een goede voorbereiding. Wij hadden liever zelf voor het inventariseren gekozen.


Problemen bij zakelijke verhuizingen voorkomen

Als u dergelijke problemen bij zakelijke verhuizingen ontdekt tijdens de verhuizing ontstaat er chaos. De Bresser Verhuizingen kan een vastzittende verhuizing oplossen, maar er zal nog steeds vertraging zijn. Schakel ons daarom in een zo vroeg mogelijk stadium in. Dan bedenken wij wat voor bakken of dozen geschikt zijn – en nog veel meer.

 

 

 

 

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: