Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Stressvrij verhuizen: De Bresser Verhuizingen helpt u hiermee!

Dit verhaal is voor de organisaties en personen die er op het moment van verhuizen achter komen dat alle lampen nog aan het plafond hangen. Dat de inventaris niet gelabeld is. Dat de verhuizing voor veel geluidsoverlast gaat zorgen. En dat het daarnaast wel handig was geweest om een strakke planning te maken. Dit verhaal is speciaal voor jullie. Want echt, verhuizen hoeft niet gepaard te gaan met een hele hoop stress.

De economie trekt na jaren van crisis weer aan en dus groeien weer meer organisaties uit hun voegen met een verhuizing als logisch gevolg. Zeker tegen het einde van de maand; dan lopen veel huur- en koopcontracten af. Verhuizen is vaak zeer stressvol, hoe overleef je als bedrijf het vertrek.

Volledig ontspannen verhuizen zal er misschien wel nooit inzitten. Gelukkig kunt u een aantal dingen doen om een verhuizing een stuk soepeler te laten verlopen. Een eerste tip: begin op tijd. Het maakt niet uit of u naar de andere kant van het land verhuist of juist dicht blijft, op tijd beginnen bespaart een hoop gedoe.

De ervaring is dat de meeste zakelijke verhuizingen in Nederland lokaal zijn: de meeste bedrijven verhuizen binnen dezelfde gemeente. Van de bedrijven die wel naar een andere plaats gingen, blijven veel binnen dezelfde provincie.

Verhuizen is vaak niet de enige verandering

Afstand bepaalt, volgens de Amerikaanse socioloog Brian Gillespie, voor een groot deel de mate van stress tijdens een verhuizing. Als een organisatie jarenlang op een vaste en vertrouwde locatie zat, is het voor de medewerkers vaak flink wennen als ze bijvoorbeeld verder moeten reizen. Nog een paar andere stressfactoren, volgens Gillespie: “Bedrijfsverhuizingen vallen vaak samen met andere belangrijke veranderingen, zoals een nieuwe functie, nieuwe collega’s of een afgelegen locatie”.

Nadenken over verhuizen = Stress!

Heeft u al nagedacht waar de verhuiswagen komt te staan? Lang niet altijd is er (vrije) parkeerruimte voor de deur. Voor uitwijken naar de straat is in sommige gemeenten een vergunning nodig. Een aanvraag kan zo een week tot 10 dagen in beslag nemen.
Heeft u al nagedacht over de grootte van de te verhuizen inventaris? Sommige onderdelen van het meubilair staan al jaren in dezelfde ruimte en niemand die meer weet hoe ze er ooit zijn gekomen. Bekijk dus goed hoe het naar buiten vervoerd kan worden.
Heeft u al nagedacht over de geluidsoverlast tijdens de verhuizing? Een interne (of externe) verhuizing van een (hoge) school gedurende een tentamenperiode is natuurlijk niet handig en ook zeker niet gewenst.
Heeft u al nagedacht over de logistieke operatie van een grote verhuizing? De voorbereiding van een (grote) zakelijke verhuizing vergt enorm veel tijd en aandacht. De bedrijfsprocessen moeten zo min mogelijk worden verstoord en hoe zorg je er voor dat al het personeel weer snel aan het werk kan op zijn of haar werkplek zonder dat er spullen zijn kwijt geraakt.

Verhuisbedrijven volgeboekt

U kunt de stress van het verhuizen dus verlichten door op tijd te beginnen. Houd er rekening mee dat professionele verhuisbedrijven zoals De Bresser Verhuizingen rond het einde van de maand vaak volgeboekt zijn – omdat dan dus de meeste bedrijven en mensen verhuizen. Zeker in het voorjaar en de zomer moet je er op tijd bij zijn, zeggen de meeste verhuisbedrijven.

Verhuisbedrijven zijn in te huren om alles in te pakken, uit elkaar te halen en ook weer in elkaar te zetten. Toch is het begrijpelijk dat u hier bij een zakelijke verhuizing meer controle op uit wil oefenen. Mocht u opzien tegen het inpakken en plannen, dan heeft socioloog Gillespie wat wijze woorden: “Natuurlijk is het inpakken en verhuizen van inboedel vreselijk – maar dat is echt alleen een tijdelijk ongemak. Een verkeerde nieuwe bedrijfslocatie kiezen daarentegen is iets dat je nog jaren kan achtervolgen”.

Oplossingen

Levert het nadenken over uw (zakelijke) verhuizing al stress op? Misschien is het dan verstandig om De Bresser Verhuizingen te benaderen zodra u de knoop heeft doorgehakt om toch door te zetten met verhuizen. Met onze jarenlange ervaring kijken wij nergens meer van op en denken onze medewerkers niet in problemen maar in oplossingen zodat u stressvrij kunt verhuizen.

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: