Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

 

Tips voor het verhuizen van grote machines en apparatuur 

Bij bedrijfsverhuizingen of industriële verhuizingen hoort ook het verhuizen van grote machines en apparatuur. En grote, zware machines verhuizen gaat gepaard met de nodige risico’s. Ze zijn vaak niet alleen bijzonder waardevol, maar vaak ook uniek. Dan staat er dus meer op het spel dan alleen het financiële aspect. Reden genoeg om bij de verhuizing hier extra aandacht aan te besteden, opdat alles veilig verloopt.

Waar moet u allemaal aan denken bij het verhuizen van dergelijke machinerie? En hoe voorkomt u dat de complete zakelijke of industriële verhuizing vertraging oploopt, enkel door dit onderdeel? In deze blog geven wij u een aantal tips voor veilig transport bij het verhuizen van machines.

Persoonlijke aanpak

De machines zijn vaak dermate uniek dat er geen speciaal verhuismiddel voor is. Iedere zakelijke verhuizing vergt een persoonlijke aanpak, maar dit onderdeel zeker. Want zelfs als u 5 dezelfde machines heeft, is de kans groot dat ze niet allemaal op dezelfde manier verhuisd kunnen worden. Misschien werkt de één nog wat beter dan de ander. Misschien heeft de één in het verleden vaker mankementen gehad en is deze daarom kwetsbaarder. Tijdens de verhuizing moet hiermee extra voorzichtig worden omgesprongen.

Wat maakt het verhuizen van deze specifieke machine lastig? Is het de omvang, het gewicht of de breekbaarheid? Waar liggen de grootste risico’s en hoe kunt u deze beperken? Voor iedere machine moet u deze vragen stellen om met een passende oplossing te komen. Ga hiervoor in gesprek met de medewerkers die het meest van de machines afweten. Wees creatief maar voorzichtig.

Voorbereiding

Het plannen van een zakelijke verhuizing kost veel tijd. En zo ook dit onderdeel. Voorbereiding is essentieel om ongelukken te voorkomen. Zoek op internet of in uw netwerk of anderen soortgelijke machines hebben getransporteerd. Hoe hebben zij dit aangepakt? Wellicht had u iets over het hoofd gezien waar zij wel aan gedacht hadden.

Daarnaast kost ook het inlichten van de werkkrachten veel voorbereiding. Dit is niet iets wat u wilt bewaren voor het laatste moment. Zeker als u ook laadkranen en dergelijke wilt huren. De werkkrachten moeten hiervan op de hoogte zijn, of misschien met de laadkraan werken. U wilt alles ruim van tevoren weten, maar zij ook.

Verzekeringen

Natuurlijk is er altijd de kans dat er iets verkeerd gaat. Dan bent u (tijdelijk) een belangrijke machine kwijt. Deze kunt u waarschijnlijk niet de volgende dag weer bestellen en geleverd krijgen, maar u kunt wel de schade vergoed krijgen. Mits u natuurlijk de juiste verzekeringen afsluit – en dat is vaak gecompliceerder dan men denkt.

Stel uw inventaris heeft een waarde van € 500.000,00 maar u kiest ervoor om slechts € 250.000,00 te verzekeren. Als u dan bijvoorbeeld € 200.000,00 schade oploopt, hoeft de verzekering slechts € 100.000,00 te vergoeden. U koos er immers voor om slechts de helft van uw inventaris te verzekeren, dus krijgt u ook slechts de helft vergoed.

Begin zo vroeg mogelijk

Speciaal transport is niet altijd beschikbaar. Het is een lang proces en daarom moet u dit ver van tevoren aanvragen en regelen. Daar komt bij dat de voorbereiding van een zakelijke of industriële verhuizing sowieso veel tijd kost – zeker als er ook machines verhuisd moeten worden. Begin daarom zo vroeg mogelijk met het plannen van de verhuizing. Dat scheelt niet alleen een hoop onrust, maar vaak profiteert u ook van lagere tarieven. Of u nu experts inschakelt of niet, bij verhuizingen is iedereen gebaat bij een zo lang mogelijke voorbereidingstijd.

Onderschat machines verhuizen niet

Het gaat niet alleen om machines verhuizen, ook voor ander grote objecten is een dergelijke aanpak vereist. Zodra iets groot, zwaar of breekbaar is, is een voorzichtige en persoonlijke aanpak vereist. Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van een piano, hoewel deze een stuk minder uniform is dan machines bij industriële verhuizingen. Als men aan een piano al extra aandacht besteedt, dan toch zeker ook aan uw machinerie?

Machines verhuizen met de specialist?

De Bresser Verhuizingen is specialist op het gebied van machines verhuizen. We zijn gekenmerkt door onze persoonlijke en deskundige aanpak. Daarom vragen we uitgebreid door over de apparatuur, zodat we precies weten waar we rekening mee moeten houden tijdens de zakelijke of industriële verhuizing.

 

 

 

 

 

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: