Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Top 10 fouten bij zakelijke verhuizingen         

Gemiddeld verhuist de Nederlander 7 keer tijdens zijn leven. Maar hoewel het iedere keer misschien iets makkelijker wordt, blijft het toch altijd een lastig karwei. Het is immers elke keer weer anders: een andere woning die wordt verlaten, andere spullen (meer of minder) en een andere locatie waar alles heen moet. En dan hebben we het alleen nog maar over een particuliere verhuizing. En een zakelijke verhuizing is nóg ingewikkelder! Toch is er wel een patroon te ontdekken in de veelgemaakte fouten bij zakelijke verhuizingen.

Zakelijke verhuizingen komen vaker voor dan u wellicht denkt. Ieder jaar vinden er namelijk ongeveer 25.000 bedrijfsverhuizingen plaats in Nederland. Vaak wordt dan een verhuisbedrijf ingeschakeld, dus er zijn partijen voor wie dit dagelijkse kost is. De Bresser Verhuizingen is hier één van en daarom hebben we een aantal veelgemaakte fouten bij zakelijke verhuizingen op een rij gezet. Probeer deze dus te voorkomen!

Medewerkers worden niet goed ingelicht

Het coderingssysteem wordt in het draaiboek uitgelegd, maar in de praktijk worden de instructies lang niet altijd goed gelezen. Zorg daarom voor presentaties waarin alles nog eens uitgelegd wordt.

Loskoppelen van apparaten

Als u het loskoppelen aan de verhuizer overlaat, kan dit lang duren en kan er natuurlijk iets mis gaan. Uw medewerkers weten hoe uw machinerie werkt. Laat het loskoppelen aan hun over en laat de verhuizer weten wat wel en wat niet kan.

Te laat

In de laatste week of weken een zakelijke verhuizing regelen is ondoenlijk. En toch blijkt dit vaak het geval te zijn. Bij bedrijfsverhuizingen is onderschatting volkomen misplaatst. Begin dus minstens 2 maanden van te voren want er zijn veel partijen bij betrokken

Route plannen

Er worden vaak fouten gemaakt bij het plannen van de route. Een verhuiswagen kan immers niet overal langs. Daarbij is een inventaris bij een verhuizing anders dan wat gewoonlijk vervoerd wordt. Maak dus alles goed vast!

Vrijhouden van openingen

Vaak worden dozen en meubels zo geplaatst dat ze de verhuizing hinderen. Deuren en andere belangrijke openingen worden zo gedeeltelijk afgesloten. Bijvoorbeeld balkondeuren die nodig zijn om meubilair naar buiten te takelen.

Gebruik medewerkers in hun kracht

Vaak moeten medewerkers in ieder geval hun eigen bureau inpakken. Zorgt uw bedrijf zelf voor de verhuizing? Dan moeten ze waarschijnlijk nog meer doen. Maar sommige medewerkers zijn wellicht slecht ter been en kunnen niet alle taken uitvoeren. Zorg dat zij dingen doen die ze nog wel kunnen, zoals communicatie. Laat het sleepwerk aan de sterke medewerkers over.

Slordig inladen

Spullen in de verhuiswagen vallen vaak om tijdens de rit. Ook worden er vaak extra ritten gemaakt omdat wagens niet goed worden ingeladen. Dit merkt u in de kosten. Ruimtelijk inzicht is niet iedereen gegund, dus ga hier zorgvuldig mee om.

Contracten overzetten

Veel contracten hebben een opzegtermijn. En u wilt niet betalen voor bijvoorbeeld internet op de oude locatie als u hier geen gebruik meer van maakt. Ook is het aansluiten of overzetten van een contract niet zomaar geregeld. Dit ligt bij de aanbieder. Regel het dus in de weken voor de verhuizing.

Een soort verhuisdoos

Er staan vast nog wel ergens verhuisdozen in het pand. En anders op de zolders van uw medewerkers. De verleiding is dan ook groot om deze gratis verhuismiddelen te gebruiken. Het gevolg is dat er verschillende dozen zijn waardoor stapelen moeilijk wordt. Investeer in uniforme verhuisdozen of meterbakken.                        

Te weinig parkeerruimte

De verhuiswagen moet genoeg ruimte hebben op de parkeerplaats, maar ook bij de juiste ingang kunnen staan. Hoe verder de spullen getild moeten worden, des te meer tijd de verhuizing kost. Vaak kan de wagen veel dichter bij een ingang staan, met de klep open. Dit scheelt een hoop tijd en gedoe.

Fouten bij zakelijke verhuizingen voorkomen

Bedrijfsverhuizingen kosten veel tijd en geld, daarom moet u fouten bij zakelijke verhuizingen voorkomen. Maar naast deze 10 fouten zijn er nog meer gevaren. Bij De Bresser Verhuizingen hebben we hier iedere dag mee te maken. Met onze jarenlange ervaring zijn we inmiddels de absolute expert op dit gebied.

Meer weten over zakelijke verhuizingen? Neem dan contact met ons op info@debresser.nl of 013-5282372

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: