Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Verhuizing in het verzorgingstehuis: omgaan met kwetsbare mensen  

 

Een zakelijke verhuizing is nooit makkelijk. Dan kunnen uw medewerkers hier niet komen, dan daar weer niet. Het is op zijn zachtst gezegd onhandig. Wat nou als uw medewerkers minder mobiel waren? Zoals de bewoners van een verzorgingstehuis? Bij renovatie, verbouw of nieuwbouw van een verzorgingstehuis liggen er dan ook veel gevaren op de loer….

 

Als een verhuisbedrijf steeds een andere ruimte nodig heeft en de bewoners zijn niet goed ingelicht, moeten zij ook constant verhuizen – van kamer weliswaar. Maar bij mensen die slecht ter been zijn, is het natuurlijk verstandiger om deze zo min mogelijk te dwingen tot verhuizen. Om nog maar te zwijgen over wat er kan gebeuren als dementerende mensen moeten verhuizen. Waarom onnodig het risico willen lopen op een heleboel chaos en problemen.

 

Het noodlot slaat toe in het verzorgingstehuis….

 

Maar de beperkte mobiliteit van bewoners is nog niet alles. Naast de breekbaarheid en de emoties die een rol spelen, kan er natuurlijk altijd iets vreselijks gebeuren. De medewerkers van het verzorgingstehuis of ambulance personeel moeten dan zo snel mogelijk bij de bewoner kunnen komen. Het gaat hier dus om veel meer dan alleen voorwerpen. Helaas zijn veel verhuisbedrijven juist alleen bezig met het vervoeren van voorwerpen van A naar B.

 

En dan is een verhuizing van of binnen een verzorgingstehuis natuurlijk gedoemd te mislukken. Zo min mogelijk overlast, en hinder, maar toch de klus klaren. Dat moet de insteek zijn.

 

Facilitair manager en het verhuisbedrijf

 

De facilitair manager kan hierin een grote rol spelen. Deze weet immers precies welke processen en ruimtes essentieel zijn voor het functioneren van de zorginstelling. Maar in zijn/haar eentje is het niet te doen om alle betrokken partijen juist in te lichten. In samenwerking met een verhuisbedrijf kan dit wel. Samen kunnen deze dan ook de voorbereiding van de verhuizing op zich nemen.

 

Planning is alles

 

Want bij verhuizingen is planning wellicht het allerbelangrijkste. Wanneer wordt er wel en niet gewerkt, welke ruimtes kunnen gebruikt worden voor eventuele korte opslag, waar zitten bewoners die minder goed om kunnen gaan met drukte? Dit is nog maar een fractie van waaraan gedacht moet worden bij het plannen.

 

Uiteindelijk is het de bedoeling de bewoners en medewerkers zo veel mogelijk te ontzorgen. Door onze jarenlange ervaring weet Stoof – de Bresser Top Movers precies hoe dit moet. Laat zo’n klus maar aan ons over.

 

                         

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: