Menu over
Volg ons op:

info@debresser.nl

013 52 823 72

Uw partner voor lokale, nationale en internationale verhuizingen!

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Bij een verhuizing in eigen land komt al een hoop kijken. Laat staan wanneer u internationaal gaat verhuizen. Het is een spannende gebeurtenis, of u er nu al lang naar heeft uitgekeken of juist vrij plotseling verhuisd, voor bijvoorbeeld werk. Er moet nu eenmaal veel geregeld worden en het is belangrijk om goed geïnformeerd ten strijde te trekken. Vaak zijn handige checklists te downloaden van het internet zodat u zeker weet dat u geen belangrijke zaken vergeet. Want zowel in Nederland als in het land van bestemming is er natuurlijk van alles te regelen.

Goederen verhuizen en afscheid nemen

Wanneer u gaat verhuizen naar het buitenland, wilt u natuurlijk niet alleen alle zaken goed regelen, maar ook wilt u dat uw spullen netjes aankomen. Schakel dan ook een ervaren verhuisbedrijf in voor het overbrengen van uw spullen. Naast het overbrengen van spullen naar het buitenland kan een verhuisbedrijf u vaak ondersteunen met bijkomende verhuiszaken. Wanneer u behoefte heeft aan meer ondersteuning kan dit dus een uitkomst bieden. Vergeet ook niet dat u bij een verhuizing naar het buitenland te krijgt met afscheid nemen. Niet alleen van uw oude buurt waar u zo fijn gewoond heeft maar ook van vrienden en familie.

Zaken om te regelen

Wanneer u vertrekt, moet u veel regelen. Bereid u dus maar voor om uw papierwerk te regelen. Informeer bijvoorbeeld goed bij de belastingdienst wat u allemaal moet doen voor uw verhuizing. Ook moet u de RDW inlichten en er voor zorgen dat uw verzekering goed op elkaar afgestemd worden. U dient zich uit te schrijven door de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). En ondertussen is het dus belangrijk om uw oude huis goed op te ruimen en al uw spullen uit te zoeken. Zo neemt u alleen mee wat u ook echt nodig heeft en kunt u direct fris beginnen. Voor het daadwerkelijk verschepen of vervoeren van de goederen kunt u het beste een verhuisservice inschakelen, die ervaring heeft met verhuizingen in het buitenland. In het land van aankomst moet vervolgens ook weer heel wat worden geregeld. Inschrijvingen, een nieuw huis, eventueel nieuw werk en (wanneer u kinderen heeft) een nieuwe school. Door een goed verhuisbedrijf in te schakelen weet u zeker dat uw spullen op de gewenste tijd aankomen. Zo kunt u sneller wennen in uw nieuwe omgeving want met uw eigen spullen voelt u zich vast en zeker eerder thuis.

Buiten Europa verhuizen

Bij verhuizingen buiten Europa komt er extra veel op u af. U verlaat de Europese Unie en de regels kunnen ergens buiten Europa flink afwijken van hier. Ook kan het zijn dat u overzees gaat verhuizen. Denk dan goed na over de verschillende mogelijkheden van transport en laat u goed adviseren door een ervaren verhuisbedrijf. Zij kunnen uw goederen verschepen of per vliegtuig vervoeren. Kies daarnaast voor een verhuisbedrijf dat goede contacten heeft in het land waar u  naar verhuisd. Zo werkt alles goed samen en weet u zeker dat alles op rolletjes zal lopen.

 

Locatie Oisterwijk
Schijfstraat 13
5061 KA Oisterwijk
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 52 82 372
[F] +31 (0)13 - 52 85 960
Locatie Tilburg, Herastraat
Herastraat 9
5047 TX Tilburg
The Netherlands
[T] +31 (0)13 - 54 25 935
[F] +31 (0)13 - 57 11 640
Stoof-De Bresser Breda
Mijkenbroek 46
4824 AC BREDA
The Netherlands
[T] +31 (0)76 - 82 00 233

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u contact met ons opnemen of bij ons op een van onze kantoren langskomen? Dan nodigen wij u graag uit om te kijken op onze contactpagina of gebruik te maken van de gegevens hieronder.

Volg ons op: